Council for Aluminium in Building

National Trust Visitor Centre

Project National Trust Visitor Centre
Location Stowe, Buckinghamshire
Sector Leisure
Architect Cowper Griffiths Architects
Main contractor ISG InteriorExterior plc
Subcontractor Anglian Architectural Ltd
CAB member Reynaers
System CS68 Doors/Eco Windows/CP96 Sliding Doors

Designed to meet modern day visitors’ needs, the visitor centre incorporates a restaurant and shop housed within a contemporary re-interpretation of the traditional timber framed barn that once stood on the site. Numerous Reynaers aluminium systems are used throughout, to both secure and complement the structure.

Reynaers CW 50 curtain walling was installed which offered unlimited creative freedom and allowed seamless integration of window, roof and facade systems within the construction of the centre. The system provides good ventilation and thermal insulation throughout the visitor centre, whilst allowing the maximum level of light to enter.