Council for Aluminium in Building

The Astley

Project The Astley
Location Port Street, Northern Quarter Manchester
Sector Residential
Project value £27 million
Architect Tim Groome Architects
Main contractor Bardsley Construction Ltd/Longworth Building Services Ltd (Facades Contractor)
Sub contractor Stafford Rainwater Systems Ltd
CAB member Dales Fabrications Ltd
System Aluminium Soffit Cladding, Aluminium Wall Copings

Non-combustible secret fix soffit cladding designed and manufactured by Dales-eaves has been installed on the recessed balconies of The Astley along with Dales Weatherstruck aluminium wall copings. The Dales secret fit soffit panels were coated in Interpon D1036 architectural polyester powder coating in RAL 1036 Matt Pearl Gold, which achieves A2s1d0 classification reaction to fire EN BS 13501-1:2018.